Stevia az egész családnak
Az élet egy kicsit édesebb lehet, ha úgy döntünk, hogy ételeinket és italainkat egy nulla kalóriás édesítőszerrel, a növényi alapú steviával édesítjük. A steviát már több évszázada használják mint természetes eredetű édesítőszert az ételekben és italokban Dél-Amerikában, de már Japánban is jóváhagyták közel négy évtizede édesítőszerként történő használatát. Emellett a stevia hosszú távú hatását több, mint 200 tanulmány tesztelte, és már több fő szabályozási szervezet is jóváhagyta a használatát, ennek megfelelően a steviát ma már megtaláljuk különféle élelmiszerekben és italokban is.
Biztonságos az egész család számára
Több globális szabályozási szervezet, köztük az ENSZ és az FDA is áldását adta a stevia használatára. A stevia kivonatok tehát rendelkeznek az Egészségügyi Világszervezet és más hivatals szervek pecsétjével, ami biztonságosságát garantálja. A steviát így több élelmiszerben és italban is megtaláljuk a világ több, mint 60 országában köztük az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Oroszországban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Brazíliában, Mexikóban, Argentínában, Chilében, Kolumbiában és még sok más ország mellett Magyarországon is.
A steviát a gyermekek, a terhes nők és a cukorbetegek is beilleszthetik a napi étrendjükbe. Megnyugodhatunk tehát, mivel a szakértők egyetértenek abban, hogy a stevia biztonságos mindenki számára, ráadásul számos előnnyel jár a fogyasztói számára.