A stevia biztonságos a terhesség alatt?

2015.10.15 09:24

A stevia egy természetes édesítőszer, ami a jázminpakóca növény leveleiből kerül előállításra. Ez jóval édesebb a cukornál, így sokkal kevesebbre van szükség belőle ahhoz, hogy megfelelően édesíthessük az élelmiszereinket. Annak ellenére, hogy a stevia biztonsággal fogyasztható a terhesség alatt, miközben ez a növény segít elkerülni a felesleges súlygyarapodást is, csak az orvosunk segíthet meghatározni azt, hogy mekkora mennyiségben érdemes fogyasztani ezt az édes növényt.

Biztonsági szempontok
A stevia már feldolgozva és finomítva kerül a polcokra, így rendeltetésszerű használata biztonságosnak tekinthető a terhesség alatt. A Drugs.com szerint a stevia fogyasztását megvizsgálták már patkányokon és az nem mutatott semmilyen káros hatást a magzat fejlődésében és növekedésében. Az merikai Food and Drug Administration kimondja, hogy a stevia kivonatát ugyan már jóváhagyták egy széleskörű használatra, azonban a teljes levelet még nem, így érdemes csak a feldolgozott változatot használni, mert erről van meg a bizonyosság, hogy teljesen szennyeződésmentes. Nagyon fontos beszélnünk orvosunkkal, aki meghatározza, hogy a stevia mekkora mennyiségben biztonságos a terhesség alatt.

Ajánlások
Érdemes megkérdeznünk az orvosunkat, aki segíthet meghatározni a számunkra legjobb típusú édesítőszert, ami a jelenlegi étkezési szokásainkhoz, a testsúlyunkhoz és az általános egészségi állapotunkhoz leginkább passzol.