Zöld lap a steviának világszerte

2014.07.18 07:42

Mivel a fogyasztók egyre inkább tudatában vannak annak, hogy egészséges életmód igen fontos, így a természetes termékek, mint a stevia az élelmiszer- és üdítőitalpiacon is előtérbe kerültek. A steviát már évszázadokkal ezelőtt felfedezték Paraguayban, de csak most kezdték el használni a különböző gyártók termékeikben.
Ma már egyre ötbb tudományos születik a stevia biztonságosságát illetően, hiszen egyre több ember szenved az elhízástól és a hozzá kapcsolódó egészségügyi feltételekhez, így a a gyártók és a szakértők is felismerték, hogy meg kell találni azokat a megoldásokat, amikkel hatékonyan lehet helyettesíteni a cukrot.
A stevia nem tartalmaz kalóriát vagy szénhidrátot, de íze akár 300-szor is édesebb, int a cukoré, így ideális a cukor helyettesítésére. A stevia nem befolyásolja a vércukorszintet, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. Előnyös tulajdonságait már az olyan cégek is kihasználják, mint a Coca-Cola, ami több termékét is steviával kezdte el édesíteni.
Ráadásul ma már egyre több helyen megadóztatják a magas cukortartalmú termékeket, sok állam úgy gondolja, hogy felelősséget kell vállalnia az egészségtelen étkezési szokásokkal szemben, vagyis, hogy az üdítőitalokkal foglalkozó cégek életképesek maradhassanak, ki kell használniuk a stevia nyújtotta előnyöket.
Ezt már szabadon megtehetik, hiszen az amerikai FDA is bevizsgálta a steviát és elismerte, hogy ez az édesítőszer biztonsággal használható, így ma már szerte a világon találkozhatunk steviával édesített termékekkel.