Steviával édesített tea

2014.07.18 07:48

A stevia egy természetes édesítőszer, amely kiválóan alkalmas a különféle alkalmazásokra, beleértve a gyógytea recepteket is. A stevia a Stevia rebaudiana növényből származik, amit eredetileg Dél-Amerikában, különösen Paraguayban termesztenek. Mivel évszázadok óta használják édesítőszerként ezt a természetesen anyagot, aminek számos pozitív gyógyhatása is van, ezért már bizonyított, hogy teljesen barátságot a használata.
A steviát különféle módokon lehet beszerezni, levél formájában frissen vagy szárítva, de kristálycukorhoz hasonló alakban és még folyékony kivonatként is beszerezhető. A friss stevia levelek tökéletesen képesek megédesíteni egy csésze teát, de jól használható más célokra is.

A stevia tea
Lehet vásárolni olyan csomagokat is, amelyben szárítot stevia levelek és tealevél található, amiket csak a hagyományos módon kell lefőzni. A természetes teafajták is igen hatékonyak a különféle egészségügyi ellátásokra. Egy kellemes, édes italt lehet kapni ebből a keverékből, ami többek között segít leküzdeni az étel utáni sóvárgást, valamint képes megnyugtatni a gyomorrontást is.
A stevia teát azonban nemcsak a hagyomáyos filteres formában lehet kapni, hanem ömlesztve is, így mi magunk dönthetünk arról, hogy egyszerre mekkora mennyiséget használnánk fel. A steviából készült tea nagyobb koncentrációban a hasnyálmirigy működésére is jó hatással van.
A gyógyteák ízletesek, de sok esetben édesítőszer nélkül kicsit laposak, éppen ezért megéri a stevia levelekkel édesíteni a hagyományos gyógyteáinkat is.