Cikkek archívuma

A stevia biztonságos a terhesség alatt?

2015.10.15 09:24
A stevia egy természetes édesítőszer, ami a jázminpakóca növény leveleiből kerül előállításra. Ez jóval édesebb a cukornál, így sokkal kevesebbre van szükség belőle ahhoz, hogy megfelelően édesíthessük az élelmiszereinket. Annak ellenére, hogy a stevia biztonsággal fogyasztható a terhesség alatt,...

Mi okoz magas vércukorszintet a terhesség alatt?

2015.10.06 08:22
A nők 2-7%-ánál jelentkezik a terhességi cukorbetegség a terhesség ideje alatt, amely a BabyCenter.com szerint az egyik leggyakoribb terhességi komplikáció a terhesség alatt. Az orvos a terhességi cukorbetegség kiszűrésére a 24-28. terhességi hét között végez el egy tesztsorozatot, amivel ki tudja...

Stevia és az ételek: GYIK

2015.09.01 16:48
Honnan származik a stevia? A stevia egy gyógynövény cserje, amit először egy spanyol botanikus és orvos kezdett el kutatni, Petrus Jacobus Stevus. Az ő nevéből származik a növény neve is. A Steviát fel lehet használni főzéshez és sütéshez is? Abszolút! Már számos kutatás igazolta, hogy a stevia...

A finomított cukor hatása a szervezetre

2015.08.14 09:54
A finomított cukor szacharózból készül, amit a nyers nádcukorból vagy cukorrépából nyernek ki. A finomított cukrot gyakran hozzáadják a feldolgozott élelmiszerekhez és italokhoz, így a finomított cukor számos formában jelen van az életünkben, nemcsak granulált fehér cukorként, hanem barna...

Mi történik, ha teljesen kidobom a cukrot az étrendemből?

2015.08.06 09:00
A cukrok lehetnek természetesek vagy az élelmiszerekhez hozzáadottak is. Lehetetlen épp ezért, hogy az étrendünkből teljesen kiiktassuk a cukrot, hiszen az olyan természetes élelmiszerekben is jelen van, mint a zöldségek, a gyümölcsök vagy a tejtermékek. Előfordulhat azonban, hogy a hozzáadott...

Stevia az egész családnak

2015.07.07 11:27
Az élet egy kicsit édesebb lehet, ha úgy döntünk, hogy ételeinket és italainkat egy nulla kalóriás édesítőszerrel, a növényi alapú steviával édesítjük. A steviát már több évszázada használják mint természetes eredetű édesítőszert az ételekben és italokban Dél-Amerikában, de már Japánban is...

Zablisztes csokis keksz steviával

2015.07.07 11:26
Ebben a zablisztes csokis kekszben steviát használunk a cukor helyettesítésére, így az sokkal egészségesebb lesz. A steviának köszönhetően ezt a desszertet kínálhatjuk a fogyókúrázóknak, a uckorbetegeknek, illetve azoknak is, akik csökkenteni szeretnék a cukorfogyasztásukat. Ha nagyobb társaságnak...

A stevia veszélyei?

2015.05.12 10:58
Már több száz tanulmány igazolta, hogy a stevia levél és annak kivonatai maximálisan biztonságosak. Ennek ellenére több szervezet még sincs meggyőződve teljesen biztonságosságáról. Fogamzásgátló problémákat okozna? Az FDA gyakran idéz egy 32 évvel ezelőtt készült tanulmányt, ami arra a...

A stevia termesztéséről

2015.05.04 12:03
A stevia egy igényes, évelő növény, amit, ha megfelelően ápolunk, akkor igen szép palántát képes növeszteni. A stevia leginkább a sok napsütést, a meleg hőmérsékletet és a rengeteg esőt kedveli. Ezt a növényt általában természetes, hagyományos növénynemesítési módszerekkel termesztik, mint például...

Ijesztő igazságok a cukorral kapcsolatban

2015.04.04 11:39
Amikor vendégek érkeznek hozzánk, süteményekkel készülünk, amiből a kisgyermekünk is nyilvánvalóan falatozik. Esetenként azonba nelőfordul, hogy ezután a kisgyerekek egy része perceken belül befordul a kerengő dervisekhez és hiperaktívvá válik. Az egyik percben hajigálja a játékokat, a másikban...
Tételek: 1 - 10 ból 44
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>